A gyermekek tudják

Philip G. Ney és Marie A. Peeters- Ney: Abortusztúlélők című munkája hihetetlenül sokkoló képet ad az abortusz világáról. Látni engedi, láttatja mindazt ami a szemünk elől rejtve van. Mikor abortuszra jelentkezik a nő voltaképpen minden kimarad. Nem csupán arról a műveletről van szó, aminek az altatás miatt nem tud szem és fültanúja lenni. (Vajon hányan lennénk képesek végignézni saját gyermekünk abortálását?) Hanem megmutatja mindazokat a következményeket, amik e-miatt a jelenség miatt a társadalmat, a kívánt gyermeket, az életben maradt testvért sújthatják. Nem gondolom, hogy minden emberre általánosan igaz volna, de ahogy az abortusz utáni szindróma, úgy az abortusztúlélő szindróma néven ismerté vált testi-lelki tünetegyüttes is sokakat érint. Magunkba is nézhetünk egyúttal, hogy anyáink, nagyanyáink, társadalmunk révén vajon mi közéjük tartozhatunk?

Az alábbi gyermekrajzok, és magyarázatok többet mondanak bárminél. Egyértelműen tanuskodnak arról, hogy a pár hetes magzat nem öntudatlan sejtcsomó. Az egészen korai életéből már vannak emlékei.

Ez a spontán rajz egy három éves fiúcskától származik, akit amiatt vittek szakorvoshoz, mert "nehezen kezelhető" volt. Önmagát embrió formában ábrázolta, vörös színben. A pálcikák, melyek az embriót keresztüldöfik, fekete illetve bíborszínűek. A gyermek abortusztúlélő.Egy 17 éves lány rajza önmagáról. Akkor még nem tudta, hogy az édesanyja megpróbálta abortálni. Az anya, amikor meglátta a rajzot, sikoltozni kezdett.

Sok gyermek születik olyan családba, ahol egy vagy több testvére abortusz áldozata lett. Noha a szülők lehetetlennek tartják, hogy a gyermek tudomást szerezzen erről, mégis számos klinikai eset igazolja, hogy a gyerekek tudják: a testvérük nem élte túl a magzati létet. Egy hétéves kislányt rémálmok gyötörtek és viselkedése zavart volt. Pszichológusi segítséget kértek. Álmában játszani ment ment három kicsi testvérével egy folyópartra, és alagutat építettek a homokba. Az alagút egyszer csak beomlott, és betemette a három testvérkét, egyedül ő menekült meg. A három gyerek életkorát, nevét és nemét nem tudta megmondani. Kiderült, hogy az anyának a kislány születése előtt volt még három terhessége, de váltig hajtogatta, hogy a kicsi semmiképpen nem tudhat ezekről a korai abortuszokról.

Ezt a rajzot egy 29 éves férfi készítette, akinek négy testvérét az édesanya abortálta. A férfi bányászként dolgozott, később pszichológus lett. Szeretett volna visszamenni az anyaméhbe, hogy mindent előröl kezdhessen. A rajzon saját magát ábrázolta, amint lesoványodva és fáradtan kúszik a bánya kijárata felé fényt és levegőt keresve.

https://www.facebook.com/adjeletetagyermekednek/
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el